Har du någon gång önskat att bli mer än du är? Har du också undrat vad alla dem som lever sin dröm gjort för att våga ta steget? Det har jag också. Den här är både till dem som är på väg, de kommer att känna igen sig, och till dem som ännu funderar, eller bara är nyfikna. Det börjar med kärleken.

1. Upptäck något att älska. Den som älskar börjar snart längta och i samma stund man börjar längta ska man börja planera. Älskar du något blir du tillräckligt tokig för att våga satsa stort och även förlora stort om det behövs. Kärleken gör dig tillräckligt missanpassad för att välja passionens väg, vilket är den enda tänkbara för den som älskar. Den ger dig mod att agera trots tvivel. Den lär dig se storheten även i lidandet. Den ger dig ett starkt varför. Fråga dig var ditt hjärta befinner sig. Steg ett är att älska.

2. Ha mycket att förlora, eller inget att förlora. Helst både och. Tillräckligt lite att förlora för att bli desperat. Desperat nog att ta svåra beslut om vad som tillhör det förflutna och vad som tillhör framtiden. Vad ska plockas ur ryggsäcken och vad ska vara kvar? Den desperate packar lätt, men lämnar tillräckligt mycket kvar för att allt ska sättas på spel. Låt det kosta. Endast så skapas orken att dra ur stöveln som fastnat i leran. Det får dig att kämpa vidare. Ha allt att förlora och inget att förlora.

3. Upphör att gå till jobbet. För den som älskar, som har allt att förlora och inget att förlora, finns inget längre som heter jobb. Man gör det man behöver göra för att det inte finns något annat man hellre velat göra. Man har både tid och ork. Det man gör är inget ok att bära, nödvändigt ont, eller något man ångrar att man gjort vid dagen slut. Det är ens liv och intresse, och man hade gjort det oavsett vad. Tanken på vad man skulle gjort annars känns absurd. Steg tre är att sluta gå till jobbet.
IMG_0399.JPG

Texten är från Olof Röhlander, upphopp.se

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *