Jag tänkte att vi kan köra en liten mini-skola för alla er blivande innovatörer och entreprenörer där ut. Lite vad man ska tänka på innan man kör igång eller när man bara vill ta sina Fuck Off-pengar och dra.

Här kommer del 1 – DRIVKRAFT & IDÉ
Om du ska bli en rich bitch måste du hitta någonting som du älskar, som du skulle kunna offra allt för. Fråga dig själv hur mycket du är beredd att satsa. Är ditt svar ”mycket” kan du lägga ner, är ditt svar ”allt” are you ready to go.

Grejen är den att det kostar blod, svett och tårar och en jävla massa cash. Det är inte gratis att tjäna pengar och pengarna kommer dessutom oftast inte direkt. Jag har t.ex. satsat allt jag äger och har och ännu inte fått tillbaka i pengar, enbart i upplevelser och lycka. Du bör också fråga din familj om de är reda att backa upp dig. Är det ok för dem att du är nervös, nojjig, behöver bolla idéer i tid och otid och att du kommer vara pank ett bra tag framöver. Kom också ihåg att det är stor skillnad på pank och fattig. Fattig är en livsituation som du är i och har svårt att påverka och ta dig ut. Pank är ett tillfälligt tillstånd som går över, du är det på grund av någonting och det är som sagt övergående.

Om du ska börja sälja någonting, antingen eller produkt eller en tjänst, så behöver du ha en idé och utefter det skapa ett jobb som förhoppningsvis är en mix det du tycker är mest utmanande, mest intressant, mest stimulerande och mest roligt. Antagligen finns det jobbet inte på arbetsförmedlingen, vilket betyder att du ska göra din idé till en business.

För mig har det blivit så att jag inte längre vet skillnad mellan mitt jobb, min hobby och min dröm. Rätt nice, eller hur?! Men hur jävla lätt är det? Ja, inte så jättelätt men inte heller jättesvårt. Man måste egentligen bara ha modet och gärna någon som sparkar en i röven, det är liksom det jag försöker göra nu… Kick you ass!

TO DO!
– Fundera i kväll på vad du helst vill göra. Är det typ ”jobba med hästar” så kanske du ska specificera det lite till så du får ut vad inom hästyrket du vill syssla med.

– Vad är din idé? Hur bra är den? Håller den? Är den unik eller bara bättre än de som redan finns? Typ som PS egna träns. Träns i sig är inte unikt men det är hur vi valt att göra dem som är unikt.

– Googla din idé och se vad som redan finns på marknaden. Tänk tvärt om det som redan är där ute…

– Titta på Steve Jobs tal till Stanfordeleverna. Det är ett tal som är legendariskt och du bör fan kunna det utantill. Jag kan det och har det i huvudet varje dag.

 

 

Share:

2 comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *