Business boostInspirationProdukterPS på mässaVardagsliv

Är målet målet eller är det resan som räknas?

Vilket är roligast och mest intressant – målet eller resan dit?.

Hur ser det ut för dig? Vilket är viktigast? Vinsten på tävlingen eller den hårda träningen dit? Rosetten och ärevarvet eller kvittot på att alla droppar svett och alla tårar gjort någon nytta? Vilket betyder mest – 5kg till bikinisäsongen eller läran om att äta sundare? Vilket tror du kommer betyda mest i framtiden, resultatet på varje enskild tenta, eller utvecklingen du gör fram till din examen? Vilket kommer betyda mest, examensbetyget eller dina tankar och din förståelse?

Alla är vi olika, vi har olika mål, olika fokus, olika önskningar och olika resurser och förutsättningar för att komma dit. Inget är rätt, inget är fel, det är bara häftigt hur vi är så olika.

PS ska åka till Wellington, bland annat för att fortsätta lanseras utanför Sverige, men också för att se och lära av hur det fungerar där. Vilket är viktigast då på kort sikt? Att bli stora ”over there” på en natt eller den resan vi gör nu? Inte bara bokstavligt utan även bildligt för när vi expanderar nu i början måste PS växa från ”midjan” för att tackla allt roligt som händer just nu.

Kan man vinna, prestera, utöka, utan att gilla resan? Kan man vilja göra resan, slita, jobba, plugga, offra utan att vara intresserad av målet?

För mig är resan viktig. Väldigt viktig. Jag älskar att fundera på hur jag kan göra det bättre, framförallt i ridningen, men även på jobbet och i skolan. Hur ska jag hantera de här lägena på jobbet, hur reagerar jag egentligen? Hur ska jag få min häst att fatta piaff? Hur ska jag hantera människor som inte vill mig väl och hur hanterar man dem som faktiskt vill mitt bästa.

Jag vill nog inte rida ett OS, å jag tror inte ens att jag vill rida GP. Men jag vill bli väldigt duktig på just den här nivån, och hitta alla lösningar som finns på alla problem som dyker upp. Resan är det viktigaste för mig, målet, det tycks flytta på sig hela tiden, framåt och bakåt. Hipp som happ. Hur tror ni det är för våra elitidrottsmän å kvinnor? Är målet eller resan det viktigaste? Å vad händer när man nått målet en gång? Kan man nå det igen?

Vi har ett häftigt OS att se fram emot (tyvärr missar ju vi början) med flera medaljchanser att hålla tummarna för.
Men nu ska jag sticka ut hakan lite å säga så här – ingen av de svenskar som tog medalj i Vancouver kommer ta medalj i Sotji. Gäller alla sporter, alla grenar och både damer och herrar. Vore roligt om jag har fel, men vi får se.

Vilket är viktigast för dig? Målet eller resan dit och vad tror du om mitt uttalande? Kommer vi få dubbelmedaljörer och vem isåfall?

// Mariah

20140203-233330.jpgLinda Melin, SM-ryttare i hoppning som vet hur viktig resan mot målet är.

Share:

2 comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *