Att det kan vara så mycket att tänka på när man ska designa huvudlag. Jag har hela tiden haft en ganska klar bild i huvudet av hur jag vill att de ska se ut, men det räcker inte på långa vägar! Varenda del ska noggrant mätas och tänkas igenom vad gäller form och funktion. Vi har redan suttit många timmar och ritat, funderat, klippt, klistrat, tejpat och börjat om igen. Delar av huvudlagen har vi klippt ut i en tunnare dörrmatta och nu är vi glada att vi sparat alla gamla huvudlag så att vi kan återanvända delar och ännu en gång i mitt liv tackar jag den som uppfann silvertejpen!

Det är mycket givande att låta kreativiteten flöda på detta sätt, jag ser mig själv som mycket kreativ och är en jäkel på att hitta praktiska lösningar på problem. Jag tycker om att rita, sy och pyssla och har även hållit på en del med läderhantverk under min gymnasietid. Jag gick nämligen hantverksprogrammet med inriktning textil på gymnasiet och där fick vi både sy och arbeta med läder. Det är förövrigt jag som sytt både min och mammas ridklänningar som vi har på uppvisningar. Jag har också sytt ett par ridkjolar och capes i ull.

Igår gjorde vi gemensamt färdigt ett första utkast till det bettlösa huvudlaget och på kvällskvisten satt jag och knåpade ihop en första version av det vanliga huvudlaget. På förmiddagen var jag och mamma ute i stallet och provade det bettlösa huvudlaget på Sammy och Melissa för att kunna måtta in olika delar och döm vår förvåning när båda två snabbt började slicka sig om munnen, tugga och gäspa när de fick på sig de provisoriska huvudlagen! Nackplattan är alltså i nuläget gjord av en dörrmatta och har ändå denna effekt, fascinerande!

Idag kommer Karin och Taina hem till oss så ska vi ha ett andra möte. Vi har massor av frågor som dykt upp under denna vecka, för som sagt så är det så enormt mycket vi inte ens visste att man behövde veta om huvudlag innan denna resa drog igång. Det tar väldigt mycket tid och mer än en natt har jag vaknat och funderat över formen på nackplattan, hur långa sidstyckena ska vara och vilka spännen som blir snyggast. Hjärnan går på högvarv med andra ord, men oj vad roligt det är!

20140131-201509.jpg

20140131-201516.jpg

20140131-201526.jpg

Share:

6 comments

 1. hanna 1 februari, 2014 at 16:31 Svara

  ingenting med inlägget att göra men hur lång tid tar det för en att få ett träns man har beställt? beställde ett innan jul och det skulle skickas i mitten på januari, har fortfarande inte fått hem det..

  • Karin 1 februari, 2014 at 17:35 Svara

   Det kommer ett alternativ där du inte behöver ha nosremmen alls, alltså ingen nosgrimma i den bemärkelsen utan en nosrem som snyggt kan tas bort utan att lämna några spår eller lösa remmar. Jag tror du kommer gilla det.

 2. Emma 1 februari, 2014 at 19:40 Svara

  Kan ni inte göra ett Pullarträns också? Ni har ju remont och engelsk, vore kul att se träns med pullarnosgrimma också.

 3. Karin 10 februari, 2014 at 23:38 Svara

  Hejsan.

  Måste fråga var ni har köpt hackamoret ?
  Det är dom snyggaste metallsidorna jag sett på år och dar…..
  Skulle jättegärna vilja ha ett par sådana……

  Mvh Karin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *