Business boostInspiration

Du kanske bara ska vara bäst när solen skiner…

Detta skrev jag på flygbussen hem från Arlanda. det är ju några dagar sedan men det kommer ändå upp nu.

Ett äventyr är nu strax slut för min del och för denna gång. Anna är ju fortfarande kvar i Wellington och kommer hem i morgon. Ett äventyr som är så mycket mer är jobb. Det är sådan enorm glädje, sådan enorm stolthet och sådan enormt pirr som varit konstant i sju dagar. Jag vet inte hur jag ska beskriva det jag gör utan att det ska låta som skryt, men jag vill att det ska vara peppande för alla andra som också vill leva sin dröm. Som också är fed up med att göra det andra vill och som har idéer och vill förändra och förbättra och förvåna och förbrylla.

Grejen är den att du måste bara bestämma dig för att köra och inte inte bry dig om vad andra säger. Risken är ju att du börjar leva någon annans dröm och den personen ska du inte bolla idéer med. Många vill men få vågar, så jag hoppas att du är en av dem som vågar.  Jag brukar tänka på det jag ser när jag blundar, då jag visualiserar min egen framtid och det jag ska göra och det jag ska prestera. Det är ingen annan som drömmer drömmarna åt dig utan de får du banne mig drömma själv. Dessutom är det troligare att du uppnår dem om du fortsätter drömma och jobba häcken av dig. Just det där med att jobba hårt är nyckel till alla framgång. Jag läste en krönika av förra SM-vinnaren Elin Jansson i Hippson för några nummer sedan och den var så sjukt bra, mitt i prick. Den handlade om att att många tror att framgång bygger på att göra saker när man själv vill och inte när det behövs. Om lata tjejer som inte vill åka till stallet när det regnar eller bygga undan hindren efter hoppträningen. Hur ska dessa tjejer blir bäst i världen, eller de kanske ska vara bäst i världen när solen skiner? Det var en riktigt hårt och ärlig krönika som jag hoppas att alla ni som vill bli bäst i världen läste. Tycker du att du jobbar mycket om du jobbar 40 timmar i veckan så tror jag personligen du är fel ute om du vill lyckas som egen. Det är inte ovanligt att jag snittar 80 timmar i veckan och det är jag inte ensam om. Ju hårdare du jobbar ju mer flyt har du, ja, konstigare är det inte. Sen är det ingen tävlingen om vem som jobbar mest, utan om vem som vill mest. Den som vill mest är den som också jobbar hårdast, så det hänger ju ihop ändå.

När jag för två år sedan hade konstant ont i magen och själva packade allt, la alla beställningar, skötte kundservicen, betalade räkningar och allt annat som behövdes göras, så visste jag att om jag inte ger upp så kommer det ge utdelning sen. Men inte kunde jag tänka mig att det skulle ta mig till USA så snart och inte kunde jag drömma om de reaktionerna vi fått. Nej, känslan och hela denna resa har liksom varit ett kvitto på det vi gör och att det vi gör är bra och rätt.

Så, leta upp den där krönikan om ni inte läst den redan och sedan så drömmer ni om er egen framgång. det funkar, tro mig!

hf0415Foto Emma Norén

KARIN BJÄRLE, PS OF SWEDENFoto Linda Andersson

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *