Business boostInspirationProdukterVardagsliv

FIRST IMPRESSION/REVIEW AV PS OF SWEDEN YOUNGSTER REVOLUTION

Denna utvärdering hittade vi på Jennifers blogg som ni hittar här.

Ja, jag red ju med mitt nya träns igår på Parise, och jag tänkte skriva lite om vad jag tyckte om det efter första användningen. Jag vill bara berätta för er att detta är efter första användningen och Parise har inte blivit riden på en vecka ungefär.

För det första så är tränset i extremt bra kvalité och lädret är bara att drömma om. Det första jag märkte när jag satte ihop det var att det finns elastiska öglor i tygeln och i sidostycket som man sätter ihop med bettet. Jag tänkte inte först på det utan trodde att jag inte skulle känna det alls när jag red. Men när jag väl satt upp och skrittade så märkte jag att genom öglorna så känner man när man verkligen har kontakt med hästens mun och detta är en sjukt bra fördel! Det andra jag märkte var att tränset var stort i storleken, vilket är en fördel då jag var rädd att min stoora unghäst skulle växa ur tränset om 1 år typ.

När jag väl satt i sadeln så märkte jag att Parise sänkte huvudet lite extra och slappnade av i hela kroppen. Detta är inte normalt för Parise och speciellt inte när hon har 1 veckas vila i bagaget. Så fort jag hade skrittat fram och vi var vid det området hon tycker är lite läskigt så tog jag tygeln och hon sökte sig på tyglen direkt, det brukar aldrig hända, speciellt inte i skritt. Hon gick lugnt och avslappnat på tyglen och tuggade på bettet avslappnat. Sedan tänkte jag att jag skulle ta en liten trav sträcka för att jämföra hur hon var med detta tränset med hur hon var för 1 vecka sedan på Dyon tränset. Hästen gick som en j*vla klocka och bara travade på avslappnat och sökte sig ner på tyglen. Jag har aldrig känt henne så avslappnad och jag har aldrig kunnat trava henne så utan att ha på gramman.

När jag skulle sakta av så sakta hon av när hon gick på tygeln, det har jag nästan aldrig lyckats att göra utan volt eller tränare som står och kollar på mig. Paride var som en helt annan häst och jag har aldrig känt henne så avslappnad som han var igår. Hon var verkligen helt avslappnad i hela kroppen och det var som att hon var en helt ny häst.

För att sammanfatta detta skall jag säga att jag älskar allt med tränset förutom en sak, och det är att tyglarna har lite dåliga ändar, jag tycker inte alls om det och jag är rädd att dom ska gå sönder om jag inte sköter dom hela tiden. Tränset får ändå fullt poäng från mig och jag kan äntligen säga att träns jakten är slut!

20140312-164537.jpg

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *