Igår provade den kanadensiska ryttaren Alexandra Duncan vårt kandar på sin ena häst, en häst som alltid går och skakar på huvudet och visar missnöje, särskilt i passagen och piaffen. Hästen har varit skadad och skulle göra sin första start igen på tre år.

Igår när hon provade kandaret så var hon helt förbuffad över hur bra hästen gick och hon kände en omedelbar skillnad så idag startade hon på kandaret och red strax över 70% i dagens grand prix. FEI-delegationerna var där och inspekterade tränset och fotade det och först blev vi lite oroliga, vad ska de säga? Det har ju ingen käkrem men samtidigt har våra träns tävlat utomlands på FEI-nivå så det borde inte vara någon fara, men man blev lite nervös. Men istället beundrade de det och hade sagt till Alex mamma att ”det var verkligen innovativa tjejer som hade designat detta” så de kom ut till vårt show room och fotade fler av dem. Så himla roligt, de tyckte att nackstycke var mest spännande och hade egentligen inte reagera på att det inte fanns någon käkrem… Där ser man!

Det spred sig ganska fort och flera ryttare har kommit upp till oss och ska nu prova kandaren och tränsen så bara det gör att man blir så glad. Helt galet.

Richard fotade massor så vi kommer visa er riktigt fina bilder från Alex ritt idag.

20140208-155659.jpg

Alex på framridningen. 30 grader varm och nästan vindstilla…

20140208-155709.jpg

Här gör de sig iordning för start. Av med lindor och på med fracken. Bredvid (i blå piké) står en av tysklands landslagsryttare.

20140208-155716.jpg

Direkt efter ritten gås hästen igenom för att man ska se att all utrustning sitter korrekt och att hästen inte har några sår.

Det är som sagt 30 grader varm och idag är det nästan vindstilla. Det är som att vara i Thailand eftersom det är vackert grönt och med palmer överallt. I kväll ska vi se en riktigt stor hoppklass borta hoppanläggningen. Den anläggningen är mer än dubbelt så stor som dressyrens och med många utställare och mycket jippon runt omkring.

Idag gjorde vi också en rundtur med Richard innan vi gick till montern och vi åkte in på gated community-området där de allra största gårdarna ligger. herre gud, kan folk verkligen ha så mycket pengar? Stallarna ser ut som stora villor och man vet inte först om det är ett bostadshus eller ett stall. Allting är som slott med stora hopp- och dressyrbanor utanför och perfekt klippta gräsbanor.

Vi åkte förbi Ian Millers hus och även hoppryttaren Bizzie Maddens och Onassis stora gårdar. De går inte av för hackor…

20140208-161030.jpg

20140208-161037.jpg

20140208-161043.jpg

20140208-161056.jpg

Galet var ordet!

Share:

1 comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *