Business boostInspirationProdukter

Monogram quilten goes way back…

Redan året 2014 gjorde vi får första monogram quilt på ett täcke i fleece, våra idéer var toppen och vår tillverkare var glad tills hans skulle börja producera det… Då visade det sig att det var för svårt för honom men vi ville ju så gärna så vi tänkte inte ge oss. Vi hade visat upp designen och pratat om den till kollegor och vänner i branschen och på andra företag så det var ingen hemlighet, vi var så stolt över vår quilt och vår idé men det blev lite tomrum när det visade sig att vår idé från början var för svår att få igenom i verkligheten. Så till slut, under en stor mässa i Tyskland hittade jag en tillverkare som kunde ta sig an uppdraget och nu till senvåren kommer täcket nu äntligen ut.

Vi hade redan då, alltså under våren 2014, vår första design på vår egen quilt även på schabrak men det visade sig att det också skulle stöta på problem. Vår krona var väldigt svår att brodera snyggt då den är så detaljrik på liten yta. Trådarna får ju inte korsa varandra för då kan nålen inte gå igenom tyget och den bryts av, så från att ha börjat i Kina på en av fabrikerna där hamnade vi till slut i Vietnam och dessa schabrak lanseras nu till GHS.

Men att ha sitt eget monogram som quilt är verkligen ingen ny uppfinning, oh no, it goes way back. Samma sak är att det fungerar nästa uteslutande enbart med ”diamond shape”, alltså sneda fyrkanter som är ca 10 – 12 cm långa för att få quilten att komma till sin rätt.

Kolla nedan vad vi tog inspiration av redan 2013 när vi fick idén och nu till 2016 års Gothenburg Horse Show kommer så äntligen vår quilt på marknaden. Nu är vi inte på något sätt först med detta, för det är så vanligt förekommannde, men eftersom ingen logga är den andra lik så funkar det ändå finfint då utseendet ändå skiljer sig väldigt mycket åt mellan de olika produkterna.

Vi kommer visa upp små sneak peeks under kommande vecka och på måndag sker vår stora vår-fotografering ute på Wisbohammar hos Nina Hofmann och hennes team.


Detta schabrak fann vi på marknaden på Alibaba redan i slutet av 2013. Att använda hästskor i quilten är ganska vanligt förekommande då det är något som ligger oss hästmänniskor varmt om hjärtat och har en fin form som är enkel att brodera.

Pessoa lanserade sin quilt 2009 och såldes 2009 och 2010.

Glen Gordon hade detta i sin vårkollektion 2014.

John Whitaker har också egen quilt…
Precis som Hansbo Sport har.

 

Share:

3 comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *