Dags för mig att skriva lite igen.

Idag var det dags för mina hästar att börja röra på sig igen. De har haft några veckors höstvila men nu var det som sagt dags att börja träna igen. Rubi fick prova sitt nya High Function Revolution, och jag säger bara shit va snyggt det va på. Jag verkligen älskar den där bruna färgen och kvalitén på lädret är ju något helt extra. Att sidostycken på nosgrimman går att ändra passar mig perfekt då mina hästar har ganska små huvuden, och nu kan jag ställa in precis var jag vill ha sidoremmarna.

Rubi är väldigt speciell att rida, ibland tvivlar jag på att han ens tillhör hästsläktet, utan att han är någon mutation av typ myrslok och bulldozer eller liknande. I alla fall så var det idag dags att ta tag i problemen igen. Han har blivit bättre, absolut, men det är lång väg kvar och efter några veckors vila är han inte direkt mjuk och smidig.

Det häftliga i det hela är att under hela ridpasset så är han så otroligt tillfreds. Jag kan redan tidigt i passet riktigt höra hur han suger på bettet och han blir fort vackert skummig runt munnen. Detta är en av de största skillnaderna jag har märkt med Revolution tränsen, och som för mig känns som en väldigt viktig pusselbit för mig. Att få ett bra stöd på bettet och en häst som tycks gilla att ha tränset på sig. Han suger ett lagom stöd och bettet blir som oljat i munnen, dvs. det känns inte kärvt.

Jag är så glad att jag kan ge mina hästar något är mjukt och skönt och som faktiskt är framtagna för deras anatomi och med funktion och passform i blicken. Jag är bara lite små bitter över att det inte var jag som kom på idén.

// Mariah

20131203-222258.jpg

20131203-222309.jpg

20131203-222316.jpg

20131203-222324.jpg

Share:

1 comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *