Ibland undrar jag varför vi verkar vara så få som tar våra idéer på allvar och försöker förverkliga dem? Alternativet är att bara gå och hoppas. Jag hoppas såklart också, men varför nöja sig där?

Föreställ dig att du kommer in i en ny vecka med helt nya uppslag och idéer. En pånyttfödd rovdjursinstinkt. Blicken lika låst på målet som en hök som fokuserat in sitt byte. När var du så beslutsam senast? Jag lovar dig att du skulle kunna bli det igen.

Låt säga att du skulle kunna finna den där urkraften här och nu. Anta att förutsättningarna är de rätta nu. Du har funnit något värt att kämpa för och gör det av rätt anledningar den här gången. Du känner att du har en uppfräschad livsinställning. Mår bättre nu.

Jag ger dig fortfarande inga garantier för att år 2014 blir bättre än 2013. Däremot kommer en tydlig avsiktsförklaring att göra något med dig. Du märker plötsligt att du hjälper tillfälligheterna på traven. Du är inte längre en av dem som bara håller tummarna. Du har bättrat på oddsen. Vidgat sinnets möjligheter.

Det som i slutändan ändå kommer att betyda något är att du lät dig vara fri att försöka. Då kan du stå där på nyårsafton 2014 och fira, om inte annat för att du för en gångs skull inte bara hoppades, utan även gav dig själv chansen att få det bättre.

Vad mer kan vi begära av oss själva?

20140127-080944.jpg

Texten är från Olof Röhlander.

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *