Sista dagen här och vi började träna 08 imorse. Resan och träningen börjar ta en del på hästarna och man ser och känner att de är lite trötta i kroppen och säkert en del träningsvärk.

Först började jag med Calle som fortsatte hoppa strålande och lyssnade fint. Vi värmde upp fram och tillbaka på en linje där vi under uppvärmningen red på ett till galopp språng och var noga med att landa i den galopp vi bestämt oss för.

Allt eftersom la vi till hinder och det slutade med att vi hoppade en bana som vi sedan vände på. Mycket linjer och relaterade avstånd, ett väldigt knepigt avstånd in i en kombination med röda matta bommar där hästarna hoppade rätt dåligt och rev någon bom var och varannan gång, avståndet och övning var byggd för att göra det svårt, Bo menade på att han hade kunnat lägga ett avstånd som är lätt och färger på bommarna som det hoppar fantastisk på men på denna nivå är träning till för att göra sig själv och hästarna bättre och då måste man träna på saker de inte är bra på för att tex förbereda dom och sedan slippa en nedslag när det är dags för tävling.

Jojje blandade sprången idag med en del bra och del dåliga, han känns verkligen trött efter detta men tror att det är bra att ta ut sig ordentligt ibland för att sedan vila och komma tillbaka starkare. Sandy är nog den som trots tre dagar s träning och resa fortfarande känns oförskämt pigg, strulade lite vid uppvärmningen och ville inte landa i den galoppen jag ville men efter lite tips så gick även det. När vi sedan hoppade bana hoppade hon runt spänstigt och fint.

Dessa dagar har gett mig extremt mycket och jag har utvecklat min ridning enormt. Jag är välkommen tillbaka och Anders har redan bokat in att han och Bo ska golfa när jag kommer ner och tränar nästa gång.

Nu är vi på rull hemåt med tre trötta hästar och beräknas rulla in hemma på stallplan vid 04 inatt.

20140501-083331.jpg

20140501-083338.jpg

20140501-083345.jpg

Share:

5 comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *