Vi sitter ofta och gissa hur det där drömtränset ska ser ut, det ni frustar och trånar efter och som ni skulle offra er ena tå för. Så, hur ser det ut?

Är det brunt eller svart, har det padding i en avvikande färg eller kontrastfärgade sömmar? Lackad nosgrimma eller bara en strimma som ett av våra kommande träns. Ska det ha ett wawawoom-pannband på från början eller ska det vara slätt så man kan byta efter outfit och humör? Runtsytt eller platta remmar.

Har ni något önsketräns som ni vill att vi ska tillverka? Beskriv det för oss i så fall. psofsweden-shine3Ska det vara lackad nosgrimma?

20131212-154215.jpgNågon speciell funktion på det? Som här med vaggan i High Function.

8 nov 3LITEN PSOFSWEDENSka det levereras med eller utan blingat pannband? Tänk på att priset påverkas av detta…

Share:

35 comments

 1. Liv 6 januari, 2014 at 12:42 Svara

  Dröm tränset:
  Svart med svartpaddning, vagga och lackad nosgrimma med teardrop form( som på shine) å med pärlpannband! 🙂

 2. Agnes 6 januari, 2014 at 12:48 Svara

  High Function är min favorit av era träns. Gillar den breda, relativt ”platta nosgrimman” och att man kan ta av snokremmen, då det är svårt att hitta dressyrträns utan den där fula flärpen som hänger ner. Funktionerna som vaggan, nackstycket (ställbart?) och de flyttbara sidostyckena tycker jag verkar suveräna. Så de funktionerna på fler träns, möjligtvis. Om jag hade en frisk häst hade jag helt klart övervägt ett köp av High Function, eller dess efterträdare. 🙂

 3. Jenny moberg 6 januari, 2014 at 13:03 Svara

  Hej! Gillar verkligen era träns! Gärna lackad nosgrimma gärna i annan färg! Har ett svart träns med brunt lack på norgrimman! Fastnade för de tränset då jag har både brun och svart sadel och på så vis passar det till bägge stort plus att man kan ta bort snokremen och slippa den där fula flärpen som annars blir kvar! självklart rundsydda remmar även pannbandet! Vore toppen om man kunde välja färg på spännena oxå silver el mässing.

  • Karin 6 januari, 2014 at 17:55 Svara

   Hmmm, det har jag aldrig sett, alltså svart på brunt läder eller tvärt om. Låter lite cool men måste googla fram någon bild så jag kan se det framför mig. 🙂

 4. Emilie 6 januari, 2014 at 13:16 Svara

  Definitivt läder på pannbandet, väldigt praktiskt till vardags & då kan man kan själv byta till precis det man vill ha! =) Huvudsaken är att pannbandet har en fin passform, gärna svängt, samt att det går i samma stil som öviga tränset (något smalare än nosgrimman är också snyggt).
  Bruna träns får gärna ha ljusare foder & svarta träns är snyggast med svart fodring. Hemskt gärna med remontnosgrimma, eftersom jag har en unghäst som växlar tänder just nu.
  Helst ska det inte vara så mycket lack & sömmar på pannband & nosgrimma, utan stilrent & klassiskt. Men det går ju att göra flera olika träns…
  Ert kandar är redan superfint (särskilt med sitt rundsydda pannband), så där skulle man inte vilja ändra någonting! =)

 5. Hilda 6 januari, 2014 at 13:23 Svara

  Skulle önska ett ritkigt fint dressyrträns!

  Mitt drömträns har en bred droppformad nosgrimma med tjock och supermjuk padding som sticker ut en bit utanför själva lädret på nosgrimman, om ni flestår? Själva nosgrimma är alltså inte lika bred som paddingen. Självklart skall nosgrimman vara lackad med svart, brun eller cream padding och mörka (svarta eller kanske bruna) sömmar. Snokremmen skall inte vara lackad och ”ögglan” för remmen skall sitta fast i nosgrimman som ett vanligt achen (vet att ni brukar ha avtagbara öglor men på detta träns skulle det vara snyggare med). Jag tycker det är snyggt med ganska smala pch nätta sidostycken med fina och enkla spännen. Klassiskt, stilrent men ändå läckert! Tycker det ska följa med en enkelt och diskret pannband, så man kan välja eget om man vill byta. Givetvis skall det ha ett väl utformat nackstycke och andra smarta funktioner som vaggan på High Function. Åh tror detta träns skulle se så lyxigt ut! Nytänkande med bra funktioner samt skonsamt för hästen men också riktigt snyggt!

  Om det kom något liknande skulle komma så skulle jag inte tveka en sekund att köpa! Tycker era träns är jättefina och smarta men i dagsläget skulle ett köp vara för de smarta funktionerna och inte för utseendet då jag inte hittat något som jag fallit pladask för. Skulle vara sååå kul att köpa ett träns som man verkligen faller för både utseendemässigt och funktionsmässigt till 110%!!!

  Har köpt andra produkter av er och jag är så nöjd!! Tvivlar inte att ni kommer göra Dö-snygga saker i framtiden!! 😀

  / Dressyrnörd

  • Karin 6 januari, 2014 at 17:54 Svara

   Hej, Jag förstår precis och vi hade ett sånt träns hemma på prov men vi föll inte pladask för det. Lite ändringar kanske på det så får vi se…

   Kul att vaggan är så uppskattad! 🙂

   • Hilda 6 januari, 2014 at 20:06 Svara

    Läste bland kommentarerna och blev nyfiken hur det skulle se ut med en brun lack och sömmar på svart träns och vise versa.
    En ganska mörk ton av brun och så ett snyggt blingat pannband i bruna stenar/pärlor. Sedan matchar man den bruna/svarta lacken med samma färg på paddingen i nacken. Det är så snyggt att blanda svart och brunt på rätt sätt! Så himla praktiskt vid sadelbyte, man skulle då inte behöva byta träns och man köpte exempel en brun sadel.

    Vad var det ni inte gillade med det träns som ni tog hem? 🙂

 6. Maria 6 januari, 2014 at 13:31 Svara

  Hade passat perfekt med ”vagga” på tränset Shine Dressage Revolution och om det levererades med blingat pannband 🙂

 7. Johanna 6 januari, 2014 at 15:07 Svara

  Mitt drömträns!
  Det viktigaste är att det är uppbyggt som High Function så att det är bekvämt för hästen. Sedan skulle jag vilja ha:
  – Svart med svarta sömmar
  – Vanligt pannband, droppformat med lack som går lätt att byta
  – Rundsytt
  – En bred engelsk nosgrimma, gärna 4,5-5 cm lite rundad med lack och sedan vit padding

  Plus om det finns:
  – Kunna köpa till en extra rem att trä på och ett par extra tyglar (också rundsydda) när det är dags för kandar
  – Att man skulle kunna köpa till en anatomiskt nosgrimma som går att rida bettlöst på (inte kandar alltså utan någon snällare variant) för att kunna variera sig för hästens skull

  MUMMMMMMS säger jag bara

  • Therese Munk 6 januari, 2014 at 19:14 Svara

   Detta är även mitt drömträns!! Dock i mörkbrunt och med den nosgrimman som finns på high function idag. Håller annars fullständigt med det ovanstående!!

 8. Emma Prahl 6 januari, 2014 at 15:11 Svara

  Både jag och hästen ÄLSKAR erat high function träns. Hela tränset är så fint och stilrent, helt i min smak! För att snygga till det ännu mer till tävling hade det varit perfekt med samma nosgrimma fast lackad, dör så snyggt de hade varit! Tycker det är bra att tränset levereras med ett pannband endast i läder, jättefint! Och när man vill va lite extra fin så är det bara att sätta på ett annat med blingbling.

  Men drömmen hade varit om ni börjar sälja lösa nosgrimmor, gärna en lackad high function 😉

  Tack för att ni hjälpt min häst att äntligen tycka om träns och även bett.

  • Karin 6 januari, 2014 at 17:53 Svara

   Lackad variant av High Function-nosgrimman är verkligen något vi tar med oss. Jag tycker själv det låter assnyggt!

 9. Annika 6 januari, 2014 at 16:27 Svara

  Min stora dröm hade varit om man hade fått plocka ihop sitt eget träns. Väja nackstycke (tycker det ser ut på bilderna som de skiljer sig lite beroende på modell, men jag vet ej om det är så), sidostycken, nosgrimma, pannband och tyglar var för sig! Då skulle alla kunna få sitt drömträns. Sen skulle även jag gilla om det gick att köpa lösa nosgrimmor.

 10. Matilda 6 januari, 2014 at 17:10 Svara

  Ojjjj, svårt att veta vad man verkligen har för drömträns egentligen. x)

  Mitt är svart, med svart padding, rundsytt med detaljerade sömmar i creamfärg. Inte lackad nosgrimma, men gärna pannband med vita pärlor på. Vagga, flyttbara sidostycken som på High function och ställbart nackstycke. Inte lika bred nosgrimma som på High function. Det är mitt drömträns! Annars är jag väldigt förtjust i alla era träns och hoppas på att det jag beställt snart kommer hem 😀

 11. Smilla 6 januari, 2014 at 19:21 Svara

  Ett rundsytt svart träns med BRED lackad nosgrimma <3 kanske droppformad? Vagga för bettet, snabbknäppen till bettet och tyglarna så det går fort och enkelt att byta! Ingen käkrem. Självklart med anatomisk utformning! Pärlat pannband! Wow DRÖM <3

 12. Cicci 6 januari, 2014 at 23:05 Svara

  Det där med brun padding på svart träna lät som en vinnande kombination om man lyckas! Jag har själv svart dressyrsadel och brun hoppsadel och inte pengar till två träns. Hade det kommit ett som fungerar till båda färgmässigt hade det ju varit underbart! Detta i kombination med att man själv plockar ihop tränset – mumma! Min dam föredrar nämligen olika nosgrimmor beroende på gren..
  Så ett träns med svart bas och bruna detaljer så som padding på nosgrimma och nackstycket samt sömfärg längst ned och högst upp på sidostyckena (där spännena sitter fast) tror jag skulle vara riktigt snyggt med rätt brun nyans.

  Såg att någon efterfrågade fast achen, jag tror det skulle gå att fixa på ett snyggt sätt så att den ser ut att vara fast men ändå går att ta av. Genom att ha mellanrum mellan nosgrimman och paddingen. Låter det intressant är det bara att ni säger till så kan jag försöka skissa fram hur jag menar! Så kan ni tillgodose behoven för två olika kundgruppen samtidigt 🙂

 13. Cassandra 6 januari, 2014 at 23:49 Svara

  Två drömträns..
  Båda är bruna men lite olika nyanser.
  Det första ska vara ganska mörkbrunt men inte så mörkt att det ser svart ut! Sen ska det ha en fodrad nosgrimma (vanlig achen utan pullbackknäppning), nackstycke, gärna pannbandet också ?som man får med från början) i en nästan orange färgad nyans. Som ungefär de över fast utan lack. Rundade spännen som är silverfärgade. Gärna inte så jättebred nosgrimma (inte dressyrnosgrimma ) lite ”hoppstuk”. Sedan tycker jag att man ska få med ett par matchande lädertyglar med snabbspännen. De ska vara snabbspännen på sidstyckerna också.
  Träns två:
  Lite rödbrun i färgen lite mer ”mustig” om man säger så. Modellen som ni har redan, de plattsydda tränset men med lädertyglar och sedan snygg kontrastfärg i nackstycket.

  Önskemål: att ni börjar göra matchande hoppgjordar med lika färger och kontrastfärger
  Lädertyglar med snabbknäppen.
  Kanske något träns med mässingsspännen?
  Hade det inte varit coolt med typ svartfärgade spännen mot ett brunt träns istället för mässing el. Silver?
  Anatomisk pullarnosgrimma med fodrad kontrastfärg.
  Mer läderproduker av er, då nu gör helt fantastiska grejer som är både det snyggaste på marknaden och det smartaste med mest komfort samt Eco! Tummen upp!

 14. Malin 7 januari, 2014 at 10:13 Svara

  Vad roligt att du efterlyser önskemål. Tänkte bara lämna en liten kommentar med mina åsikter här, kanske får du lite tips 🙂 Jag tycker definitivt att pannbandet som medföljer ska vara i läder, och så kan man köpa till pannband och byta om man vill/när man får råd 😉 Jag tycker det är väldigt bra att ni har både billigare och dyrare varianter av era träns, t.ex Flat out för 1400 kr och sedan flera modeller som överstiger 2000 kr. Kanon att ni har fri frakt! Ett tips vore att ibland köpa in större partier av en viss modell och ha kampanjer då och då. På så sätt kan jag som kund ha råd och möjlighet att köpa fler olika träns om jag är nöjd med mitt första träns. Man har ju oftas flera olika träns för olika ändamål även om man bara har en häst, t.ex ett kandar, ett dressyrträns och ett hopp/uterittsträns (så man slipper byta bett hela tiden.) Ett annat alternativ vore att sälja lösa tränsdelar som är enkla att byta, så man kan variera det träns man har. Ett önskemål från min sida vore ett dressyrträns som man kan göra om till kandar när man vill. Jag skulle även önska fler pannband med strasstenar istället för pärlor. Alla gillar inte pärlor!

  Hoppas du har någon nytta av min kommentar 🙂

  Hälsningar Malin

 15. Katarina 7 januari, 2014 at 10:16 Svara

  Vad hände med vit fodring på tränsen? No offence till er som vill kunna matcha både svart och brun sadel, men själv tycker jag det är ganska fult med brunt foder till ett svart träns.. Ge mig lite vitt foder istället! Pannband kan lika gärna vara mer enkelt, känns roligare att kunna få välja och vraka bland det själv och få lite mer personligt. Kanske borde det gå att få välja pannband till själv om ett lite exklusivare pannband ska ingå? Typ valfritt pärlpannband eller liknande. Aachenremmen är typ det fulaste jag vet så den ska helst gå att plocka bort helt (som det gör idag) så att man kan välja.

 16. Agnes 7 januari, 2014 at 12:39 Svara

  Mitt drömträns skulle vara ett kombinerat vanligt träns och bettlöstträns, alltså att det gick att ”bygga om” till ett bettlöstträns. Detta skulle vara praktiskt för en som mig som rider mycket unghästar! naturligtvis med det breddade nackstycket som på era andra träns. Många bettlösa träns har remontnosgrimma vilket jag avskyr, så helst vanlig, typ achennosgrimma utan snokrem. Gärna bred och paddad nosgrimma också! 🙂 Det skulle vara drömtränset för mig! 🙂

 17. Alva Nyström 7 januari, 2014 at 22:45 Svara

  Brunt träns helt igenom. Har velat köpa erat Jump Off men den har ju tobaccofärg i paddingen och min ponny passar verkligen inte i tobacco hehe…
  Slätt pannband så kan alla köpa tränset utan att behöva betala för något de inte vill ha (vissa gillar inte blingbling och ni säljer ju inte släta pannband separat)
  Platta remmar! Olackad! Och när jag säger brunt träns så ska det helst vara lite mörkbrunt 🙂
  <3 Love PS of Sweden <3
  Kram Alva 🙂

 18. Sophie 8 januari, 2014 at 01:39 Svara

  Lackat, vita sömmar. Gärna svart träns. Många olika modeller så som Hackmore (!!!), Aachens, Pullar, Western. Tabacco, svart eller vit padding. Mjukt och fint läder, ställbart efter hästens huvud. Snygg käkrem så att den inte blir lämnad åt sidan. Gärna någon snygg söm på den. Istället för pannband som ingår så en rabatt på valfritt istället. Mer storlekar, Minishettis (!), A-B ponny, C-D ponny, Cob Liten, Full, X Full och Cob Stor (Shire). Alla förtjänar ju ett bra träns. Allt runtsytt.
  Bettlösa alternativ/grimmor i eran superbra läderkvalité. Snygga tyglar till. Möjligheter till att välja emellan mässing och silver spännen. Extra tyglar att köpa till om man rider med dubbla om inte det redan finns. Nackstycken som sitter ännu längre bak för hästar med känsliga öron. Möjlighet att kunna välja emellan snabbknäppen eller inte.

 19. Helena Sjögren 8 januari, 2014 at 14:23 Svara

  Drömtränset till våran ponny är just att det här skulle finnas i storlek ponny: Shine dressage revolution med lackat pärlpannband.

  Hälsningar
  Helena & Emma

 20. Amanda 18 januari, 2014 at 14:43 Svara

  Ett stilrent dressyrremontträns som inte är anpassat för unghästar utan överdrivet mycket snabbknäppen! Rundsytt kanske? Lackad nosgrimma? Svängt pannband med vita eller svarta pärlor och swarowski 😀

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *