Förra veckan var jag ju på jobb med Linnea Aarflot och då passade vi på att klämma in ett arbetspass med Max. Linnea började med att känna igenom honom och tyckte han var i väldigt fin form men hade lite typiska ”hopphästspänningar”.

Efter att Linnea känt igenom honom på marken var det dags att rida. Linnea arbetar nämligen så att hon jobbar som en ”massör/equiterapeut” fast uppe på hästryggen. Man kan säga att hon ger hästarna ett riktigt stratchande yoga-pass och Max frustade säkert 30 gånger under ridpasset.

Eftersom Linnea får dem att verkligen höja sin rygg, slappna av i underlinjen och höja överlinjen, blir det korta intervallen och sedan skrittpaus. Passen går inte ut på att nöta och ”trycka ihop framifrån och pressa på bakifrån” utan är som ett riktigt, lösgörande och mjukgörande pass utan press och mer perfekt harmoni varenda minut.LINNEA-1.jpg Här jobbar Linnea med Max för att få honom att slappna av i underlinjen och höja ryggen.

LINNEA-2.jpg LINNEA-3.jpg Linnea förklarar hur hästens kropp ska arbeta och hur man själv kan fortsätta jobba med samma arbete hemma från hästryggen.

LINNEA-5.jpg LINNEA-6.jpgVi kommer ge ut en produkt tillsammans med Linnea i hösten och samtidigt spelas hennes TV-serie in som kommer gå på SVT 2015. TV-showen kommer heta The Equestrian och bygger på Linneas blogg med samma namn. Ni måste kolla in dem, så vacker!

 

Share:

1 comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *