InspirationVardagsliv

Rolf-Göran, kung men utan sin krona!

Jag tror att det inte bara var jag som satt hemma i soffan och kände en enorm tomhet i söndags. En tomhet som liksom var hälften fylld av ”faaan” och med hälften fyllde av ”åhhh”. Jag pratar såklart om VM-finalen där vår okrönte konung, Rolf-Göran, förblev just okrönt.

Jag är ju kompis med Nadja (Bos dotter, Bo är Rolfs kompanjon sedan många, långa år) och med Sofia (elev till Rolf och Bo) och när man känner människor i deras direkta närhet så blir man så ledsen. Ledsen för deras skull och så klart för hela teamet. Stallkompisarna som var kvar hemma på gården i Breitenburg hade pyntat ridhuset, de kollade varje omgång på storbildskärm och de var så laddade och önskade så mycket att det skulle gå vägen för Rolf och Casall.

Jag satt och skrev på Whatsapp med Sofia och vi kommenterade varje ryttare, varje språng och varje möjlighet som det fanns kvar för Rolf att ta medalj. När luften gick ur oss och vi förstod att det inte skulle bli någon medalj alls, ja då skulle Sofia gå och äta godis tills hon dog…

Men i allt detta så är det såhär det är. Vi önskade och ville så mycket, och nästa gång är det stolpe in. Nästa gång är det Rolf som får sin krona.

IMG_1401.JPGRidhuset var pimpat och redo för Rolf och Casalls intåg.

IMG_1382.JPGAlla som inte var med på VM satt tillsammans och tittade.

IMG_1420.PNGCasall är nu åter igen hemma i sin box. Nu väntar vänförtjänt vila.

IMG_1432.PNGSofia, min kompis, fick Celias maskot från VM som tack för att hon hjälp henne och Rolf med de andra hingstarna när de var borta. Celia är Rolfs hästskötare.

Share:

5 comments

 1. Terese 10 september, 2014 at 13:33 Svara

  Lite dum fråga kanske men har funderat på det ett tag 🙂 Jag funderar på att köpa ett PS träns till min medryttarhäst som jag tävlar i hoppning med, men ägaren rider bara dressyr. Jag vill ju gärna att hästen ska kunna ha tränset i båda grenar så jag undrar vad det är för skillnad på era dressyr och hoppträns? Går det att ha tex ett hoppträns på en dressyrtävling? 🙂

  • Karin 10 september, 2014 at 22:01 Svara

   Ingen dum fråga alls. Utgå från vilken nosgrimma din häst gillar och sen väljer du efter det. Funktionen är samma på nästan alla träns så du kan välja det som faller dig bäst i smak. Mejl eller ring oss gärna för mer utförlig rådgivning.

 2. Annelie 11 september, 2014 at 21:44 Svara

  Hej Karin,
  Vad fint DU skriver ! 🙂
  Jag var i Normandie och följde Roffe o de andra på plats… Kan säga att han fortfarande är ”kung” i allas ögon ändå även där nere – men oj vilka tårar jag fällde ,,,,::::))). Så häftigt o se allt framför sig på nära håll.
  Jag är bettnörd och bettutprovare sedan 2002. Jag träffade en Masterbitmaker i Sydafrika 2001 och blev såld på hans bett provning och presentation där han utgick från hästens fysiska skelett och förutsättningar när han provade ut bett.
  Jag skulle gärna bli er Ambassadör för era Träns i Stockholm! Jag har föreläsningar och rådgivning mest och säljer fortfarande bett från Sydafrika (men har inte agenturen kvar längre – den finns i Danmark) så jag tar hem betten därifrån. Jag pratade länge med en blond dam på Globen förra året om att köpa flera av era träns som demonstrationsträns när jag har mina bettutprovningar samt att jag gärna även ville ha ett till min unghäst. Av olika anledningar har det fortfarande inte hänt… Men nu kanske det händer?!
  Jag finns på Hästsportmässan 13-15/9 Infracity i Täby (frilansjobbar åt tyska HKM) eller maila eller ring mig ifall det är intressant för Er att vi kanske träffas ! Tusen tack och hoppas höra av er snart !
  Vänliga hälsningar
  Annelie

 3. Karin 13 september, 2014 at 00:09 Svara

  Hej Annelie.

  Jag vill bara tacka dej för att du hjälpte mej och min häst som har panisk skräck för tryck på tungan att hitta det perfekta bettet från Sydafrika för snart 10 år sedan.

  Han använder det fortfarande och han är nu 23 år.

  Dessutom har bettet hjälpt flera av mina vänners hästar då det gjort att ägarna fått känna skillnad på denna mundel och det dom använt tidigare.

  Så är det någon som verkligen brinner för att hästarna ska ha anatomisk utrustning så är det du.

  Hoppas du kommer kunna prova ut anatomiska träns också, för att få hjälp med hela ”kitet” är guld värt.

  Mvh Karin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *