Du har en glöd inom dig, känner du den? Även de morgnar du inte känner för någonting annat än att vända dig och somna om. Också de tillfällen du klipper med ögonen och kisar försiktigt mot ljuset så finns den där, slumrande.

Den där glöden kan tända hopp i andra människor. Tämj den inte, använd den istället. Rikta den mot något konstruktivt, kanalisera den där energin. Använd kraften som finns i att bestämma sig på allvar. Jag är ju ett stort fan av Steve Jobs, och hans numera kultförklarade examenttal har jag sett ca 7000 gånger. Han säger i slutet av talet ”Stay hungry, stay foolish”. Detta är ord som är så himla sanna; fortsätt vara hungriga efter nya saker och fortsätt vara barnsliga och kreativa. Om inte du gör dem så gör ingen dem, eller än värre, någon annan gör det du drömt om för att du aldrig tog chansen, aldrig vågade och fokuserade på det du skulle kunna förlora istället för att låta din vinnarskalle växa och ta mark. Ta guld.

För den som bestämt sig …. är det aldrig för sent
För den som bestämt sig …. öppnar sig alltid en väg
För den som bestämt sig …. blir det svåra enklare
För den som bestämt sig …. skrämmer inget längre
För den som bestämt sig ….. växer också självförtroendet
För den som bestämt sig …. minskar även självtvivlet
För den som bestämt sig …. finns det ännu en dag
För den som bestämt sig …. blir orden plötsligt på riktigt
För den som bestämt sig …. blir målen tydligare än hindren
För den som bestämt sig …. finns alltid något att kämpa för

Andra kanske vill leda in dig i redan upptrampade spår, men du ska vara vild och fri. Gör det du sagt att du ska, starta det du tänkt på så länge, var den du vill vara, bli den du skulle kunna bli. 

Tiden går min vän…

20130413-191807.jpg

Texten är ihopkok från mig och Olof Röhlander.

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *