Idag var jag med Max, Maria och Lena på Lövsta och tränade för Maria Gretzer. Ja, alltså Maria red och jag och Lena drack kaffe och var hästskötare. Det var dag ett av två på denna träning men i morgon kan jag dessvärre inte följa med då jag måste till kontoret.

Men jag fick njuta av Max en dag i alla fall och om jag ska vara ärlig så var träningen rätt tråkig att kolla på. Den var desto roligare att rida men vi som var fotfolk fick inte så mycket action då det var fokus på lösgjordhet och kontroll. Nyttigt men boooring när man inte rider själv.

Övningarna de gjorde var dock bra och det låg bommar överallt i ridhuset. De började med att rida på långsidan utmed spåret och sedan flytta hästen sidvärts några meter in mot medellinjen där en bom låg. Runda bommen och ut igen till spåret i skänkelvikning. Samma sak i trav och galopp och då ska galoppen hållas på vägen ut till spåret igen, inget byte alltså.

Sen gick de över till en övning som gick ut på ungefär samma sak men upp en nivå. Då var det sex stycken bommar på medellinjen med bara några få meter mellan dem. Där red de serpentiner mellan bommarna i trav och flyttade hela tiden hästen sidvärts. Sedan samma sak i galopp med bibehållen galopp genom hela övningen. Här var det viktigt att inte vingla för mycket och att hålla dem på en så ”rak” linje som möjligt och eftersom det var så tajt mellan bommarna så blev det inte mycket utrymme för att flytta hästen i sidled.

De tog några spång på slutet av passet och jag tror Max gjorde totalt 15 språng. I morgon väntar dock fler skutt för då ska de hoppa bana. Maria är känd för att bygga ganska stort och maffigt så jag önskar extra mycket att jag fick vara på plats. Men jag får hålla till godo med filmen. Jag har stategimöte hela dagen och jag tror inte det blir poppis om jag avbokar det för att jag ska på hästträning (när jag inte ens själv ska rida), haha.

Maria och Max var i alla fall jätteduktiga och Maria var nöjd med träningen. Max var inte så impad, han hade nog hoppats på mer hoppningen, men det kanske han tar tillbaka efter i morgon…

PS OF SWEDEN 5 PS OF SWEDEN 3PS OF SWEDEN 2 PS OF SWEDEN 1

Max sportar vårt nya turkosa schabrak. Det släpps i februari under Göteborg Horse Show och modeller kommer så både hoppning och dressyr och finns i flera olika färger. Ett väldigt prisvärt schabrak.

Share:

1 comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *