Det finns ju människor till allt. Som tur är finns det good shit som inspireras oss, som får oss att tänka och som får oss att vilja vara någon annan, om ens för en sekund. För handlar det inte om det, om att kunna fly vardagen och vilja leva ett annat liv som man, in sitt eget huvud, föreställer sig vara det optimala livet eller har den perfekta saken, perfekta hästen eller pojkvännen, bilen eller jobbet. Vi har ju sällan idoler i saker. ”Åh, den där stenen är min idol”, det funkar ju inte för stenen har ju inga egenskaper vi kan ta efter. Den är grå, hård och inget mer. Det är beständig och inte mänsklig, vilket helt enkelt gör det svårt att ha en sak, typ en sten, till en idol.

Att ha en längta bort till något, till ett annat liv som kanske redan är upptaget, är inte konstigt. Det är mänskligt och vi lever och tolkar våra liv utifrån andra liv och endast i förhållande till något annan är ditt liv något, annars är det ju inget. Om du skulle vara på en öde ö skulle det verkligen kvitta för dig vilken frisyr eller vilka skor du har, ingen ser ju dig eller kommer granska dig och tycka något om det. Vi lever ofta för ”andra”. Andras tycken och smak och eftersom en smak sällan är exakt samma är ju detta lite ”jobbigt”. Det finns ju inte två exakt samma personer på jorden så 6,5 miljarder smaker är ju ganska många och ganska tufft om man ska sträva efter att ”gillas av alla”. Men hur som, det finns sjukt bra folks runt omkring oss och att vi är avis på dem är ganska naturligt. Det roligaste med det är ju att dessa personer säkert är avis på dig för något, fast det har du ju ingen aning om och de berättar det säkert inte heller…

Men nu ska vi ju ta inspiration av bra personer. Man ska ”ta efter” när man gillar något. Apa efter som fan, det är så du lär dig. Ta de goda delarna av något du gillar och blanda med andra delar av något annat bra. Tillsammans blir detta din egen gott & blandat-påse. Jag har personer som jag är otroligt impade av. Jag älskar att vara impad. Jobs för hans krav på perfection och Kamprad för hand förmåga att bygga ett av världens starkaste varumärken. Jag är fullständigt full av beundran för Oprah och hennes sätt att bygga sitt varumärke och skapa sitt Oprah-imperium. Tänk bara att kalla något Harpo. Tänk om mitt nästa företag skulle heta Nirak… (fattar ni?)

Jag är också väldigt impad över både Dressyrmupparna och Linn Olsson. De är tjejer som alla är oerhört trevliga, ödmjuka och drivna. Jag älskar att de inte (don´t kille me, girls) är perfekta. Linn O. får knappt ihop sitt liv, offrar kärleken för sitt driv. Ingrid som hatade skolan men som kommer ha en lysande karriär ANYWAY och Linn I. som är så hängiven sina hästar och sin ridning att hon kommer bli en lysande egenföretagare trots sina smärtor. Passion övervinner allt! Så, ta efter det ni gilla, kasta skiten och bilda er ett egen ”jag” fullt av små bäckar från andra personer. Din egen å kan du sedan bada och njuta av resten av ditt liv, men kom ihåg att allting är föränderligt. Inget är för evigt utan lyckan byter skepnad och är inte beroende av sin vikt. Lycka kan vara en väldigt liten sak som kan avgöra allt. Den har inget med storlek att göra… I promise. Och kom också ihåg att de du beundrar också beundrar någon och har snott små delar av denna person, det är ju livets kretslopp. Vi äter inte varann utan vi apar efter.

Men, vi är ständigt på väg någonstans. Livet är ju, sjukt klyschigt, men en lång resa och man kanske ska se det som en färd också. Igår var igår och idag är idag. Sno det du gillar och kasta det du hatar. It´s that easy… 

dyrkan_i_dag_i_morgon_for_evigt_vykort-p239458439444209428en7lo_216

Åh just det, bloggen har ju en (1) läsare från USA så därför måste jag skriva halva meningar på engelska, så denne person känner sig sedd… 😉 Hello, hello over there!

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *