InspirationProdukter

Vilket nummer är ditt?


Föreställ dig att du står framför en automat som matar ut nummerlappar. Du står där och väntar på ännu en lapp, och så kommer den. Lappen har samma nummer som det antal dagar du har levt. 

Igår fick du en lapp med ett nummer lägre, och imorgon kommer det att vara en siffra högre än den du just rivit loss. På min står det 14222 idag. Det stod många vid en sådan automat denna morgon, men för vissa kom inget ut. De hade förbrukat sin rulle med lappar. En dag kommer du och jag också att ha slut på lappar, men det blir inte den här dagen. En ny lapp betyder ännu en värdefull dag i livet.Henry David Thoreau sa att det viktigaste inte är vad du tittar på, utan vad du ser. Varje människa lever ett liv fyllt av upplevelser. Det handlar inte om att få flest antal lappar, utan vad de används till. 

Varje lapp innefattar en mängd särskilda ögonblick. Vissa besjälas. Andra vill du tänja ut. Det finns triumfens ögonblick, och sanningens. Allt kan inrymmas i en enda nummerlapp. Denna dagen, ett liv*. 

Låt den här nummerlappen bli guldkantad. Vi motstår det enkla idag. Låt oss leva efter den kända devisen att det som ska göras, ska göras snarast, och det som ska göras, ska göras riktigt. 

Ska du jobba, så arbeta med full koncentration. Är du ledig, var det på riktigt. Har du lovat att göra något, så gör det. Har du sagt att du skulle du låta bli, så lev upp till det också. Låt ditt ord vara starkare än ek.

 

Vackra mars månad är här, och du hade lyckan att få en nummerlapp till. Vad tänker du göra av den?

 Underbara bilder från ett underbart USA. Om två veckor åker jag tillbaka igen. Jobbet kallar! 

Texten är från Olof Röhlander www.upphopp.se

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *