När solen lös som bäst passade vi på att jobba utomhus med tränsprovning av de nya akademiska tränsen. Anna och Maja, våra designers på detta område, insåg att det inte är lätt att designa ett träns. Man tycker i första stund att det är väl bara lite remmar och lite mått, men oj vad krångligt det är. Det som kan se så lätt ut kan vara så svårt. Den knivigaste delen kan faktiskt vara att förmedla hur man vill ha det. Särskilt över Skype och över ritningar och när man inte kan peka och visa i verkligheten.

Men prototyperna vi gjorde i Indien blev väldigt bra. Ok, vissa mått blev helt åt skogen, men formen och funktionen är det inget fel på och jag ser verkligen potentialen i dessa nya träns.

Extra taggad är jag på PS egna hackamore. Idag har jag tryck på knappen och startat tillverkningen av hackamore i Kina. De kommer bli awesome och de, på våra nya träns, är to die for.

Nu har vi uppdaterat alla ritningar, ändrat måtten och gett dem till Arun, så hoppas vi på klockrena prototyper om två veckor när våra grooming bags kommer hem.

Tänk, på Falsterbo kommer vi kunna visa upp fyra nya träns, en grimma och två grymma väskor. Längtar!

Och nej, dessa två bilder på den vita hästen är inte vår prototyp…

20140416-201320.jpg

20140416-201329.jpg

20140416-201334.jpg

Share:

6 comments

      • Karin 18 april, 2014 at 22:17 Svara

        Ja, och det görs det hela tiden runt om i landet. Förbundet har meddelat att de ska ”tänka om” lite igen och ge besked efter Påsk. Oavsett vad det tänker om till denna gång, så finns det käkremmar till de som vill ha. Dock verkar det överlag inte behövas. Men kolla med tävlingsplatsen innan om du är osäker eller så tar du med dig en läderrem och knyter fast som käkrem.

    • Mariah 18 april, 2014 at 22:58 Svara

      Njae, TR säger egentligen ingenting. Käkrem finns inte nämnt överhuvudtaget så det är eg en tolkningsfråga hur varje domare tycker. Vissa domare rider själva i våra grejer och har sagt att de tolkar att det är fritt fram, andra har tolkat det annorlunda.
      Karin håller kontakt med förbundet och de är också måna om att det ska bli så bra som möjligt för alla.
      Så jag fortsätter tävla på mina.
      Mvh Mariah

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *