Vardagsliv

Body Bandage – en produkt som skapar diskussion

Body Bandage är en italiensk patenterad produkt som skyddar din hästs ömtåliga päls mot skav som kan uppstå under fällning, efter du klippt din häst eller av skänkeln/sömmar på shortchaps. Denna produkt upprör många och diskussionerna har gått heta både på Instagram och Facebook.

Varför? Jo, för att produkten verkar lätt att misstolk och i vissa ögon ses den som ett ”hjälpmedel” att dölja att man rider sin häst felaktigt, när produkten i själva verket har exakt motsatt effekt, nämligen att förhindra att din häst får skav. Max, Ps egen häst, får skav av allt: på bogarna av täcket, på haserna när han ”möblerar runt” i boxen och sedan ligger ner och sover på natten. Han skaver av manen på vintern när han har halstäcke och han får skav av skänkeln under fällperioderna. Under dessa perioder använder vi Body Bandage på honom för att förhindra att skav uppkommer för när man väl fått skav vet alla som haft det hur lång tid det tar innan pälsen växt ut igen. För precis som vi ryttare kan få skav av trosor som sitter fel under ridbyxorna eller av ridstövlar som är nya och inte ”ingångna” ännu, så är det precis likadant med hästarna.

Jag förstår att man kan misstolka denna produkt, men hoppas att vi alla är överens om att vi gör allt för att våra hästar ska må bra och för att förebygga problem som kan uppstå. Alla hästar är olika och det gäller att hitta en ridning och utrustning som passar alla individer.

Den används också av yttersta eliten som Lars Nieberg och Pius Schwizer samt vår egen dressyrstjärna Jan Brink.

Du hittar produkten här i vår webbutik.

 

ps-of-sweden-body-bandage1 ps-of-sweden-body-bandage2

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *