Vardagsliv

Känslosamt återseende

För några dagar (veckor) sen så skrev jag ju om den berömda Donnerhall och hans ättlingar. Jag berättade då om stoet som jag ägde men som jag sålde vidare. Hon hette Dynamik och var efter Don Schuffro. Donna som hon kallades var en mycket speciell dam, fux så klart och med massor av egna åsikter. När man åkte på tävling med henne så visste man inte om det skulle bli 50 eller 70 %. Allt var lika troligt.
Nu i år har hon fått ett jätte fint hingstföl och idag var det dags för fölvisning. Jag bestämde redan för några dagar sen att jag skulle åka dit och titta för även en annan bekant skulle visa sitt föl så det fanns många intressen där att se.

När vi kom fram till platsen där visningen var så hittade vi på mor och son i en Box i stallet och vi fick hälsa en stund på dem. Oj, va jobbigt det var!!! Donna var så fin!! Så vacker och så blank. Så välmående och så stolt över sin bebis och hon tittade på oss med sina fantastiskt snälla och fina ögon. Tårarna var så nära!! Jag la mitt ansikte mot hennes hals och mot hennes huvud och hon blåste varm luft på mig. Precis när jag känner att nu kan jag inte hålla emot längre, nu kommer tårarna, så kände jag något som gnagde på min arm. När jag kollade dit så höll lilla Fiorenzo på och bita mig i armen och jag var fort tillbaka till verkligheten igen!!!

Vi satte oss i ridhuset och tittade på de gångartföl som skulle visas och följde det med spänning. Det var fina föl som visades på lite olika sätt men min favorit va ju så klart Donna och lilla Enzo, men jag va kanske lite partisk där. Förutom Enzo så var Adele också väldigt fin. Adele är uppfödd och ägs av Anna-Britta Lööf, som är en bekant till mig, så det var väldigt roligt att se den och även den rörde sig helt fantastiskt!

Hur gick det då?? Jo så klart vann lilla Enzo och blev dagens fölchampion! Han fick finfina poäng, med bland annat en 9a på typ och charmade alla med sin attityd.
2a kom min andra favorit, Adele efter Sir Oldenburg -Acacio.

Så man kan väl säga att det var en bra dag med mycket fint att se på!

Här är Donna och jag på tävling i Vansbro för kanske 6 år sen.

IMG_3676.JPG

Donna som stolt och fin mamma idag.

IMG_3913.JPG

Å då den lilla Godingen Fiorenzo E Floricello – Don Schuffro

IMG_3919.JPG

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *