Vardagsliv

Max utvecklas grymt bra

I början av mars debuterade Max 1.00 meter i Eskilstuna. Två veckor efter var han 0+4 fel i 1.10 i Södertälje och nu tycker tränaren Lotta Björe att han ska gå 1.20 på tredagsameeting i Lidköping nu i Påskhelgen.

Max rids och tränas av Py Jägerdén, en superduktig ryttare som verkligen är seriös i sin satsning och som hästägar känner jag min väldigt trygg med att ha Max hos henne. Py jobbar sedan flera år tillbaka tillsammans med A-tränaren Lotta Björe och ett bättre team går ju inte att hitta.

Jag är verkligen supernervös inför debuten i helgen, jag kan ju inte åka med eftersom det är jobb som gäller hela helgen, men Py har lovat att filma och fota allt. Filmen från Södertälje kommer också snart.

Max är verkligen en snygg kille, han anstränger sig knappt på lägre höjder och är en kuse för de högre höjderna. Dessutom är han så erhört snäll och lugn med ett psyke av stål. En perfekt juniorhäst om inte annat, han ska ju antagligen säljas när tiden är inne. Men vi har inte bestämt oss ännu, vi får se vad tiden utvisar.

Visst ser det löjligt lätt och lågt ut?

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *